
Det här receptet är en riktig present! Fungerar till vardag så väl som fest, går lätt att laga till många och variera i oändlighet. Släng i vad du vill. Ju mer desto festligare! Basingredienserna är inte många men smakerna blir ändå fina. Precis sådana här recept jag älskar. Knappast någon skräll att rätten blir bra om receptet innehåller 17 olika såser…
1 kg Kycklingfilet
2 dl Sweet Chilisås
1 dl japansk soya
3 cm skivad ingefära eller en tsk torkad
1 klyftad rödlök eller 15 cm purjolök i strimlor
1 skivad vitlöksklyfta
Champinjoner eller annan svamp
Olja att steka i
Om du vill; Sesamolja,Hackad chili, koriander
Släng några av följande i grytan:
Ananas på burk i bitar
Röd paprika
Groddar på burk
Gröna ärtor
Bambuskott
Vattenkastanjer
Zucchini
Bryn lök, svamp och kyckling tills det är genomstekt. Addera valfria smaksättningar. Häll på sweetchilisås och soya, späd med vatten. Jag brukar göra en lite tunnare sås när jag serverar rätten med ris. När det står nudlar på menyn reder jag såsen med majsstärkelse.
Den här rätten bli alltid väldigt uppskattad. Har du tid och möjlighet köper du ett paket räkchips från Asiatiska hyllan i affären och serverar till. Ni kan säkert komma på fler härliga ingredienser till denna rätt.
Självklart äter vi med pinnar. Då tar måltiden oftast längre tid och det blir mer tid för samvaro.
Itadakimasu!