Planerar ni en härlig helg hemma med familjen, lacka lite paket, griljera skinkan, bestämma vilket julgodis som kvalar in till julaftons gottebord?
Menyförslag: hemmagjorda kycklingnuggets på färs, frasiga klyftpotatis, majjo och BBQ-sås samt en fantastisk pepparkaksmousse till dessert. Trevlig helg!
Kycklingnuggets, 4 port
500 g kycklingfärs
Salt, peppar, chiliflakes
1 ägg
Panering;
Vetemjöl
Ägg, 2 st
Pankoströbröd
Olja att fritera i
Blanda färs, ägg och kryddor. Forma till runda plattor och genomstek i ugn, 170 ° i ca 15 minuter. Låt svalna och panera sedan i ordningen: mjöl, ägg, panko. Fritera i 180 ° varm olja tills gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Potatis, ca 8 st, mjölig sort
olja, salt
Klyfta potatisen. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och häll över salt och olja. Rör runt. Kör i ugn 225 °, gärna varmluft i ca 20 min. Låt dem få ordentligt med färg!
Rödkålssallad:
Rödkål
Olja, raps
Vinäger
Soya, japansk
Salt och peppar
Strimla kålen med osthyvel. Häll över dressing o kryddor. Blanda runt. Strö ev över sesamfrön.
Servera nuggets, potatis och kål med majonnäs och BBQ-sås. En härligt smaskig middag som uppskattas av alla, stora som små!
En chokladmousse är alltid rätt och självklart har den smak av pepparkakskryddor när den serveras vid advent!

Chokladmousse, 4 portioner
3 dl vispgrädde
150 g mörk choklad, ev med mintsmak eller vilken choklad du nu föredrar.
1 msk pepparkakskryddor
3 äggulor, eko
1/2 krm flingsalt
Vispa grädden hårt.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör i pepparkakskryddorna.
Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör i grädden lite i taget. Fördela i portionsformar och dekorera med pepparkakor och polkagriskross. Ställ kallt till servering. Efter en bastant middag kan moussen serveras i mindre glas.
