Chokladdoppade polkamaränger till helgen

Ett krispigt fluffigt moln av polkadoftande chokladdoppade maränger är precis vad jag önskar er alla till helgen!

12 stora maränger

3 äggvitor (spara gulan till kvällens bearnaise eller till en god smörkräm)
2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1 tsk ättika eller citronsaft
1/2 dl polkagrisar
Ev några droppar röd gelfärg.
50 g mörk choklad, jag använder Odenses

Mortla polkagrisarna. Vispa äggvitorna luftigt. Tillsätt florsocker och ättika. Häll försiktigt i sockret under kraftig vispning lite i taget. Vispa länge till en vit och riktigt fast maräng. Blanda i polkagriskrosset (spara lite till dekoration) och ev gelfärgen. Strössla lite polkakross över varje maräng. Klicka ut stora maränger på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 130° varmluft i 5 minuter. Sänk sedan till 90 ° och grädda i ytterligare 60 minuter.
Tag ut marängerna och låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och doppa botten på marängerna. Låt stelna. Gärna vid ett öppet fönster så går det lite snabbare.

Njut av dina stora lyxiga maränger och en riktigt härlig helg med massor av vårsol!

Lämna en kommentar