Hemmagjord wienernougat

När det kommer till julstök är egen Wienernougat bland det enklaste du kan hitta på – och det godaste!

150 g mörk choklad, eller hälften ljus, hälften mörk, Odense eller annan god sort,
250 g nougat, Odense eller annan god sort
2 dl flagad mandel

Skär upp choklad och nougat i bitar. Lägg tillsammans i en skål och smält i vattenbad.

Lägg mandeln i torr, varm panna och rosta försiktigt tills de fått fin färg.
Rör ned mandeln i choklad- nougatblandningen.
Klä en form, min var 15 x 25 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Ställ kallt att stelna och skär sedan upp i bitar.

Dunka gärna formen i bänkskivan när du hällt i smeten så
fördelar sig spånen jämnt i nougatblandningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s