Presenterar en ljuvlig vardagsrätt. En fisksoppa som du svänger ihop på 20 minuter och ger mängder av tid över håva in komplimangerna!

Vår bästa fisksoppa, 4 vuxenportioner
400 g lax- och torskfilé
200 g skalade frysta räkor eller färska
1 gul lök
10 cm purjolök
2 stora potatisar
2 msk smör
2 tsk tomatpuré
1 msk citronjuice
7½ dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
1/4 dl hackad dill
1/4 dl hackad persilja
salt och peppar
Klyfta den gula löken och skiva purjolöken. Fräs den i smöret en liten stund. Tillsätt tomatpurén innan du tillsätter buljongtärningarna och vattnet. Koka ihop i fem minuter. Tärna potatisen och häll i den medan det kokar. Sänk värmen och tillsätt fisk, citron och grädde. Koka försiktigt i fem minuter. Tillsätt dill, persilja och räkor innan servering. Njut ångande varm.

Om du vill kan du riva över lite citronskal innan servering.