Blev det mycket över efter tacomyset igår? Toppen! Då har du en riktigt god lunch att se fram emot. Det allra bästa är att du kan använda dig av just de ingredienser du brukar ha på tacobordet, bara du håller dig till rätt mängd pasta, sås och ost. Låt fantasin flöda och tacka dig själv när du tar första tuggan med ljuvliga smälta osttrådar sträckande mellan tallrik och gaffel!

500 g köttfärs
4 portioner pasta av valfri sort
1 gul lök, hackad eller riven
1 förp taco kryddmix
1 liten burk majs
1/2 röd paprika
1 burk tacosås
3 dl gräddfil
4 dl ost, riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka vafri pasta al dente.
Stek köttfärsen och lök tacokryddmixen och vatten och låt vattnet koka in som det står angivet på förpackningen. Det här momentet hoppar du givetvis över om du har färs kvar sedan tacofredagen!
Blanda köttfärsen med pasta, majs, paprika, tacosås, gräddfil och 2 dl av den rivna osten. Lägg allt i en ugnsform och strö över ytterligare 1 dl av osten på toppen. Täck över med folie.
Grädda i ugnen i 30 minuter. Ta sedan bort folien och tillsätt sedan resten av den rivna osten. Grädda i ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
Njut med en grönsallad. Tacosås och nachos är också gott till.