Vitlöksdoftande pasta med Scampi

En härlig pasta mättad med smaker av vitlök  smör, vitt vin och salt från kapris och räkorna.

400 g scampi
50 g smör
1 dl olivolja
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
1/2 dl kapris
Salt och peppar, chiliflakes
4 portioner pasta ex linguine
Hackad persilja

Koka pastan al dente i saltat vatten. Fräs scampin i olja tills den fått fin rosa färg och lite stekyta. Salta och peppra. Lägg över på ett fat. Smält smör och fräs löken utan att den tar färg. Häll i oljan och vinet och låt koka ihop. Lägg i scampi och kapris och rör ihop. Låt något av vätskan koka bort. Rör ner pastan och lägg över på ett fat. Strössla över persiljan. Servera direkt!

Men först, en promenad i den friska luften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s