Vitlöksdoftande pasta med Scampi

En härlig pasta mättad med smaker av vitlök  smör, vitt vin och salt från kapris och räkorna.

400 g scampi
50 g smör
1 dl olivolja
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
1/2 dl kapris
Salt och peppar, chiliflakes
4 portioner pasta ex linguine
Hackad persilja

Koka pastan al dente i saltat vatten. Fräs scampin i olja tills den fått fin rosa färg och lite stekyta. Salta och peppra. Lägg över på ett fat. Smält smör och fräs löken utan att den tar färg. Häll i oljan och vinet och låt koka ihop. Lägg i scampi och kapris och rör ihop. Låt något av vätskan koka bort. Rör ner pastan och lägg över på ett fat. Strössla över persiljan. Servera direkt!

Men först, en promenad i den friska luften.

Lämna en kommentar