En fantastiskt god ostpaj som passar pefekt till lunch, buffé eller vickning!

Pajdeg:
2 – 2 1/2dl vetemjöl, eko
100 g smör, eko
1-2 msk vatten
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i maskin. Häll sedan i vattnet och blanda till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, nagga och låt vila i kyl i en timma.
Fyllning
150 g riven ost ex lagrad grevé eller herrgård
3 ägg, eko
1 1/2 dl standardmjölk, eko
1 1/2 dl vispgrädde, eko
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Riv osten och vispa ihop med övriga ingredienser.
Gräddning
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 °
Fyll skalet med fyllningen och grädda i ca 20 minuter till. Stanningen ska ha stelnat, rest sig och fått fin färg när du tar ut den.
Servera pajen med en fräsch och krispig sallad på kålrabbi.

Hyvla kålrabbin med osthyvel eller potatisskalare. Dressa med olja, vitvinsvinäger, salt (här är inte rätt tid för att snåla på saltet) och svartpeppar. Njut!