Godaste ostpajen

En fantastiskt god ostpaj som passar pefekt till lunch, buffé eller vickning!

Blir det något över är det ingen som blir ledsen över att hitta en bit av den här när de lyfter på locket till lunchlådan!


Pajdeg:
2 – 2 1/2dl vetemjöl, eko

100 g smör, eko

1-2  msk vatten

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, gärna i maskin. Häll sedan i vattnet och blanda till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, nagga och låt vila i kyl i en timma.

Fyllning
150 g riven ost ex lagrad grevé eller herrgård
3 ägg, eko
1 1/2 dl standardmjölk, eko
1 1/2 dl vispgrädde, eko
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Riv osten och vispa ihop med övriga ingredienser.

Gräddning
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 °
Fyll skalet med fyllningen och grädda i ca 20 minuter till. Stanningen ska ha stelnat, rest sig och fått fin färg när du tar ut den.

Servera pajen med en fräsch och krispig  sallad på kålrabbi.

Hyvla kålrabbin med osthyvel eller potatisskalare. Dressa med olja, vitvinsvinäger, salt (här är inte rätt tid för att snåla på saltet) och svartpeppar. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s