JULRoman med samtliga julingredienser

Jul i strandhuset av Veronica Henry


Som ett tåg utan bromsar rusar denna roman upp på listan över julböcker. En underbar historia som bjuder på hög igenkänningsfaktor för den som  gett sig den på att fixa den perfekta julen men inte får någon som helst förståelse från omgivningen som tycker att stress inte är ett uttryck som hör julen till. Men att sitta vid brasan med ett glas glögg och en god bok, kanske ett par nya tofflor, blicka bort mot den klädda granen då oxh då kräver hårt arbete och planering, det vet Lizzie Kingham. Hon älskar julen och vill att den ska vara så där perfekt som den alltid är när de firar i sitt gemytliga lilla Peppercot cottage. Men det är bara tre dagar kvar till jul, hon har precis slutat jobbet för att de vill ha någon yngre när de omorganiserar (det är ingen som sagt men hon förstod det när hon såg de nya arbetsuniformerna och tackade lydigt ja till avgångsvederlag), barnen blir stora och börjar på college nästa år, de två plåtarna med brownies som skulle inleda julstöket blev brända, när hon ska köpa ny julklänning möter hon makens exfru som fräckt meddelar att svärmor firar hos Lizzie i år vilket gör att hon råkar få med sig klänningen över armen ut ur butiken och blir tagen av butikskontrollanten. Nå väl, till kvällen ska familjen traditionsenligt klä granen tillsammans. Den nya granen som äntligen kommit, efter att hon fått tjata på maken hundratals gånger för att han envisas med att själv beställa den av specialleverantör. Men kvällen går och familjemedlemmarna troppar av aktiviteten en efter en. Kanske är det bara Lizzie som älskar de gamla traditionerna? Men om så, skulle inte de andra kunna göra det för hennes skull? Tydligen inte. Lizzie sätter sig ner och skriver ett brev och när familjen vaknar dagen efter är hon borta.
Lizzie har åkt till bästisens sommarhus och lämnat mobilen hemma. Väl där möter hon fler vilsna julfirare. Kanske kan de ha glädje av varandra?
En bok om att visa vad och vem som är viktig här i livet och om vikten att inte ta någon för given.

Smaska i dig ett gäng wienernougat medan du läser, vet jag! https://lingonochmusslor.com/2020/12/09/hemmagjord-wienernougat/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s