Fröknäcke till glöggmyset

Ett härligt fröknäcke till ostbrickan, frukosten, soppan, glöggmyset, ja ni förstår. Ett underbart knäcke till allt helt enkelt!

2 plåtar

2 1/2 dl vatten
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll över det. Blamda i oljan.
Bred ut hälften av smeten på en bakplåtspapperklädd plåt. Lägg plastfilm över och tryck ut smeten över plåten. Tag bort pladten och salta lite extra, gärna med flingsalt. Upprepa på nästa plåt. Grädda i 150 ° varmluftsugn (om ni har) i ca 1 timma. Brödet ska vara hårt när ni tar ut det. Låt svalna och bryt i lagom bitar.  Förvara i lufttät burk.

Välkommen december! Nu ska vi njuta varje minut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s