Ett härligt fröknäcke till ostbrickan, frukosten, soppan, glöggmyset, ja ni förstår. Ett underbart knäcke till allt helt enkelt!

2 plåtar
2 1/2 dl vatten
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och häll över det. Blamda i oljan.
Bred ut hälften av smeten på en bakplåtspapperklädd plåt. Lägg plastfilm över och tryck ut smeten över plåten. Tag bort pladten och salta lite extra, gärna med flingsalt. Upprepa på nästa plåt. Grädda i 150 ° varmluftsugn (om ni har) i ca 1 timma. Brödet ska vara hårt när ni tar ut det. Låt svalna och bryt i lagom bitar. Förvara i lufttät burk.
