
Tjoliho! Nu är det helg igen. Solen är hjärtligt välkommen att stanna över veckoslutet! Den har vilat bakom molnen så det räcker denna veckan.
En härligt krämig pasta och ett glas gott rött vin välkomnar helgen.
Pasta med kyckling och pesto i krämig sås
4 portioner
3 kycklingfiléer
Smör och olja att steka i
4 portioner pasta av valfri sort, jag valde spagetti
1 skivad vitlöksklyfta
1/2 dl Pesto, hemmagjord (se recept nedan) eller köpt beroende på tid och lust och kapacitet på mixer.
1 msk vetemjöl
1 dl grädde eller mjölk
1/2 dl parmesan
Salt och svartpeppar
Koka pastan al dente och spara en del av kokvattnet.
Strimla och stek kycklingfiléerna så att de får ordentlig stekyta. Lägg i vitlöken och stek med innan du lägger allt på ett fat. Lägg i mjöl i fettet som är kvar i pannan och rör till en smet. Red med grädde eller mjölk och låt puttra till. Sänk värmen. Lägg i pesto och parmesan och blanda. Späd med lite av pastavattnet och rör i pasta och kyckling. Servera pronto!
Pesto
Det är enkelt att mixa sin egen pesto och dofterna som sprider sig i köket är ljuvliga. Du vet väl att du kan göra pesto på mängder av olika sorters grönt?! Ramslök, grönkål och kirskål blir jättegott! Jag brukar ha en stor sked på hembakad pizza.
50 gram pinjenötter eller solroskärnor, rostade
2 krukor basilika, den med tålamod odlar egen
1 vitlöksklyfta
100 gram parmesanost, riven
<2 dl olivolja eller neutral olja beroende på tycke och smak
salt
svartpeppar, från kvarn
Mixa allt utom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle till önskad konstistens medan du fortsätter mixa.
