Lagom läskigt till halloween

Liten & Lallis Halloweentårta

Visst är det lite kul med allt läskigt som dyker upp på höstkanten men helst vill jag att det som serveras ska smaka bra och inte se ut som någon stympad kroppsdel. Här har
Lallis och Liten experimenterat med röd karamellfärg och vit choklad. Två ingredienser som märkligt nog ingår i nästan allt dessa flickor vispar ihop i köket!

Chokladkaka
1,5 dl vatten
150 g smör, eko
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 ägg, eko
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl, eko
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Smält smöret och blanda med vattnet. Blanda i kakaon.
Vispa äggen med socker och vaniljsocker tills du inte ser några sockerkristaller.
Tillsätt kakaoblandningen. Sikta ned mjöl och bakpulver, salta. Blanda till en jämna smet. Smaka bara för att du vill. Ät inte upp hela smeten.
Smöra en i storleken normal form (på bilden har vi halverat receptet och amvänt en liten springform) och täck med kokos/ströbröd/potatismjöl.

Grädda i 175 ° varm ugn i minst 25 minuter. Låt svalna innan glasyren hälls på.

Glasyr:
100 g vit choklad utan palmolja
Röd geléfärg
Grädde, 1 msk cirkus

Smält vit choklad i vattenbad, droppa i röd geléfärg tills önskad nyans uppstår och späd mycket försiktigt med grädde till rätt konsistens. Glasyren ska rinna över kantan på kakan men helst inte ligga som en sjö runt om!
Njut av hela läskigheten!

Kyrkogårdspudding
Valfritt antal portioner färdig chokladpudding (brukar vispas ihop med mjölk).
Chokladkakor att krossa (jord)
Oreos (gravsten)
Chokladglasyr på tub
Halloweengodis

Vispa ihop chokladpuddingen och låt stelna. Häll över krossade chokladkakssmulor, dekorera oreokakorna med texten RIP och montera sedan kakor och godis som du önskar.

Gelé med överraskning
Ett paket Jello
Godis
Vispa ihop gelen enligt anvisningar på paketet. Lägg i läskigt godis i ett glas och häll över blandningen. Låt stelna i kylen.

Lekar:
Mumiestafett
Förse två lag med vardera två toalettrullar. På startsignalen börjar de rulla in en lagkamrat i toalettpapper. Fösta laget som gjort av med allt papper och skapat en mumie vinner!

Donutstressen
Häng upp fyra donuts i snören på pinnar som hålls av domarna.
Nu gäller det för de fyra tävlanden att äta upp sin donut snabbast. Problemet är bara att de måste ha händerna bakom ryggen…

Trick or treat
Häll ett gäng välsmakande jellybeans i en burk. Addera sedan ett gäng torkade bruna bönor. Sedan förser du gästerna med en lång pincett och låter dem ta en böna under duken som du lagt över burken. Spännande att se vad de får.

Gissa ormgiftet.
Låt deltagarna gissa hur många ml ormgift som finns i burken. Brukar informera om att ett mjölkpaket innehåller 1000 ml så att gissningarna blir något så när rimliga. Pris till den som gissar rätt. Tips till den som mäter upp! Ta ett nummer du kommer ihåg, ex din längd, så att du lätt kan utse vinnaren och inte måste börja mäta om!

Svansjage
Förse alla deltagare med en varulvssvans (går bra med ett snöre). Nu gäller det att försöka fånga så många av de andras svansar som möjligt. Problemet är bara att du samtidigt måste vakta din egen. Blir du av med den får du gå ur leken. Flest svansar i handen när leken är slut vinner!

Och så sist, minst och sötast! Ett fladdermuspyssel.

Dessa fladdermöss kanske ser helt bedårande ut i all sin enkelhet men det kommer mera! Innuti finns nämligen en gömma av godis! Perfekt att lämna ut när det knackar på dörren eller kanske ta med till kalaset innehållande en liten present. Sandra tipsar om härliga pyssel och visar hur du gör på https://sandrajonsson.se/fladdermus-med-godisgomma-ett-fiffigt-barnpyssel/

Lämna en kommentar