Saffranspannkaka mot höstkylan

Attans vad kallt det är i vinden nu. Få håller nog november som favoritmånad men det måste gå att plocka russin även ur novemberkakan! Tänd ljus på frukostbordet, plocka in en vacker, yvig bukett av enris, strandvass och ormbunke, läs en fin bok, hitta ett fantastiskt yogapass på nätet och baka en underbar saffranspannkaka.

En efterrätt som tar dig igenom ett helt pass lövkrattande i råkallt novembergrått bara genom vetskapen om att den står på köksbänken och väntar på dig. Doften av saffran, den lena grädden, den syrliga hallonsylten och en stor kopp kaffe till. Hem ljuva hem!

I kaka i en rund sockerkaksform eller en mindre ugnsform
Ugn 175 °

1/2 dl sötmandel
1 paket saffran
1 msk socker
1000 g risgrynsgröt
1 dl vispgrädde
2 ägg, eko
Smör till formen
Sylt och grädde till servering.

Hacka mandeln. Mortla saffran med socker. Vispa upp äggen och rör ned i gröten tillsammans med grädden. Blanda ihop alla ingredienser. Smörj en form och häll i smeten. Grädda näst längst ned i ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är fast och fått lite färg.

Ett perfekt avslut på en fin höstmiddag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s