Julroman med saffranscantuccini, kan det bli bättre?

Saffranscantuccini med choklad

En härligt doftande småkaka som äts till sött vin som italienarna eller till kaffe, doppa gärna, som svenskarna!

100 g smör

0.5 g saffran

1.5 dl strösocker

2 ägg, eko

300 g, 5 dl vetemjöl, eko

1 tsk bakpulver

1 1/2 dl mandel

100 g mörk choklad, gärna Odense

Smält smöret. Låt svalna något. Vispa socker och ägg för hand tills ägget är helt blandat med socket och blanda i resten av ingredienserna.
Rulla till fyra längder, ca 30 cm och lägg på plåt. Grädda  i 10 minuter i 175 minuter och ta sedan ut plåten. Låt svalna lite och skär sedan upp bitarna till små skorpor. Sänk värmen till 100 grader och när ugnen gått ned i temp sätter du in plåten igen och låter den stå inne i 1 timma till.

En fantastisk liten skorpa som känns perfekt julig och passar både att knapra på till favoritboken och att ge bort i en cellofanpåse. Jag är säker på att Becky hade älskat att få ett gäng av dessa på pepparkakshuskvällen, eller när hon beställt för mycket lax och fått täcka in den under en filt i trädgården, eller när hon blivit inlåst i en butik eller råkat marknadsföra ett nytt norskt ord i inredningsbutiken hon jobbar i och norska konsulatet hör av sig och kräver en översättning.

Underbara semesterminnen när man plockar fram saffran från Kreta.

Bara en gång om året av Sophie Kinsella är en helt hysteriskt rolig julroman om Becky som är en fantastiskt spontan, och inte så stort fan av konsekvenstänkande, kvinna som i år får den stora äran att arrangera familjens julfirande. Becky har redan börjat julhandla, eller ja, hennes familj tror att hon mediterar men hon har eg bara på ljudet medan hon nätshoppar, och känner att det här fixar hon! Men fler och fler bjuder in sig och även om de är noga med att berätta att det är hennes jul vill de var och en lägga till ett personligt önskemål. Plötsligt står Becky där med en lista som börjar närma sig tomtens snäll-/dumlista. Systern vill ha etisk, vegansk jul, mamman svenska inslag av lucia, någon önskar en julpinjãta och någon ska bjuda alla på julsminkning lagom till julfirandet.
Becky är fantastiskt fritänkande själ och ser inga hinder i något. ”Gör det lätt för dig”, säger väninnan och Becky svarar ”Men jag vill inte göra det lätt”!
Att föräldrarna flyttar till hipp stadsdel i London för att åka sparkcykel och äta avocado, exet flyttar till byn med okänd agenda, Becky måste ta sig in i herrklubb med biljardtema samt hitta den perfekta julklappen till maken är bara några av fruktbitarna i denna vilda engelska julkaka. Missa inte kapitlet där Becky ska testa parfym på maken -medan han sover!
Ha en galet härlig jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s