Brysselkål med dijondipp

Tacka den allsmäktige för att brysselkålen dykt upp i butikerna! Kokade ett gäng i lättsaltat vatten -inte för länge, de måste gå att tugga men får inte bli mjuka!

Skala bort de yttersta bladen, skär bort stocken längst ned. Bryn i smör och strö över flingsalt.

Dip till brysselkål

1 dl majonnäs –gör egen om du vill, det har vi pratat om, ibland har man tid ibland inte. Här finns recept på majonnäs om du har kraften med dig: http://lingonochmusslor.com/2020/09/15/vem-tackar-nej-till-en-rakmacka/

1 /2 dl grekisk yoghurt

1 tsk dijonsenap

Salt och peppar

Lite pressad citron, ca 1 tsk

Blanda, dippa och välkomna hösten!

Tack hösten, nu ska jag hem och dippa brysselkål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s