Under dessa lediga dagar finns det ofta så mycket inplanerat att middagstid kan komma som en överraskning. Potatis ska sättas, utemöblerna dynor letas upp, vitsippor plockas och promenadstigar upptäckas. Snabbmat i sin enklaste form blir en fin festmåltid tillsammans med ett glas gott vin.

Vår godaste tomatsås
2 portioner
1 burk med körsbärstomater av god kvalitet
1 liten gul lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk tomatpuré
1/2 msk honung eller socker
Chiliflakes efter önskemål
1 msk Balsamvinäger
1 msk basilika
1/2 dl vispgrädde
Smör att steka i
Salt
Pasta ex spagetti
Parmesan om så önskas
Fräs löken i smöret. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med i några sekunder. Häll på burktomaterna och låt puttra medan du smaksätter med salt, chili, balsamvinäger, honung och basilika. Låt alla ingredienser låta känna varandra en liten stund och häll sedan i grädden. Låt puttra och blanda sedan såsen med pastan och toppa med parmesan eller annan favoritost.
En sallad på ruccola, päron och solrosfrön, lite salt och olja passar fint till.
Ha en fin helg!