Eldens kraft och HEMMAGJORDA braständare

Med all denna hemmavistelse har vi verkligen fått upp ögonen eldens magiska kraft. Att tända en brasa utomhus eller för all del, inomhus, skapar en speciell känsla. Visst bor den där urtidsmänniskans lycka över att kunna skapa värme och matlagningsmöjlighet djupt inne i oss fortfarande.

Inte riktigt lika tillfredsställande är det om brasan är svårtänd så vi använder hemmagjorda braständare av stearin. Ett enkelt pyssel som alla kan hjälpa till med.

Ta en bomullsrondell och klipp en lika stor rundel av en fin servett (bara yttersta skiktet om den går att dela). Smält stearin, köp stöpmassa eller använd stumpar, över vattenbad. Släpp ned rondellen och medföljande servett i det smälta stearinet och pilla upp det med hjälp av  pinne eller pincett. Låt stelna på bakplåtspapper och doppa en eller två gånger till. Använd sedan till att starta elden. En perfekt gå-bortpresent tillsammans med en flaska saft att värma över elden!

Nu finns även tid för att frysa fina ljuslyktor. Fyll en spann med vatten och tryck ev ned en mindre bunke i vattnet. Tyng ned med stenar. Annars brukar det ändå bli en hålighet i klumpen. Det naturliga blir alltid vackert. Är det inte tillräckligt kallt för att frysa en hink ute kan du ställa en mindre bunke i frysen.
Njut av ljuset från lyktan från fönstret när mörkret sänkt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s