Äntligen på rätt sida nyår för att starta semmelätandet om du frågar mig! Åh, som vi längtat!

Semmelkladdkaka, 8 bitar
150 g smör, KRAV
100 g mandelmassa
2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 dl strösocker
3 ägg, eko
2,5 dl vetemjöl, eko
Tillbehör, topping
2 dl vispgrädde
mald kardemumma och florsocker
Sätt ugnen på 175 °. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj och ströa kanterna.
Smält smöret. Låt svalna något. Riv mandelmassan på de stora hålen i rivjärnet. Blanda i socker och kardemumma. Rör i äggen. Häll i vetemjölet och blanda ordentligt. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 15- 20 minuter. Den ska röra sig lite när du rör på formen. Låt svalna i kylskåp. Spritsa på grädde, pudra florsocker och kardemumma och förbered dig på en ljuvlig fikastund tillsammans med dina bästa!