Krossad potatis med dijon- och yoghurtvinägrett & picklad rödlök

En perfekt rätt till köttbiten, till förrätt, buffébordet eller varför inte bara som den är. Den kan absolut tala för sig själv!

1 kg små potatis, ex delikatesspotatis

Olja och salt

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt. Lägg den i en ugnsform och krossa med hjälp av botten på ett glas. Pensla med olja och salta. Sätt in i 225 ° varm ugn i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

Jag försökte verkligen hitta ett annat ord än krossad, tycker det låter lite våldsamt, men alternativen var nedslående. Eller vad sägs om Kvadda, Förstöra, Krasha, Tillintetgöra, Pulvrisera? Ja ni förstår ju.

Gör vitlöks- och yoghurtvinägretten

1 1/2 dl grekisk yoghurt

1/4 dl olivolja

2 tsk vitvinsvinäger

2 msk dijonsenap

1 msk flytande honung

1 riven vitlöksklyfta

Salt och peppar

Mixa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt o peppar

Picklad rödlök:

2  rödlökar

1 dl socker

1/2 dl ättika (12%)

1 dl vatten

Skiva rödlöken. Koka upp ingredienserna till lagen och låt sockret lösa sig. Lägg i rödlöken och ställ kallt, gärna över natten men åtminstone några timmar. Smakar ljuvligt till så mycket mer än man kan tänka sig!

Toppa med hackad gräslök, dill, timjan eller vad du tycker passar!

Lämna en kommentar