En perfekt rätt till köttbiten, till förrätt, buffébordet eller varför inte bara som den är. Den kan absolut tala för sig själv!
1 kg små potatis, ex delikatesspotatis
Olja och salt
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt. Lägg den i en ugnsform och krossa med hjälp av botten på ett glas. Pensla med olja och salta. Sätt in i 225 ° varm ugn i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

Gör vitlöks- och yoghurtvinägretten
1 1/2 dl grekisk yoghurt
1/4 dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 riven vitlöksklyfta
Salt och peppar
Mixa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt o peppar
Picklad rödlök:
2 rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättika (12%)
1 dl vatten
Skiva rödlöken. Koka upp ingredienserna till lagen och låt sockret lösa sig. Lägg i rödlöken och ställ kallt, gärna över natten men åtminstone några timmar. Smakar ljuvligt till så mycket mer än man kan tänka sig!

Toppa med hackad gräslök, dill, timjan eller vad du tycker passar!