Kycklingmaränger viskar att det börjar dra ihop sig till påsk

Är det inte en fantastiskt härlig känsla när påsken börjar närma sig? En högtid fylld med god mat och en massa sötsaker samtidigt som naturen bjuder på nya upptäckter varje dag. Vitsipporna är fortfarande förfärande små under löven men krokus och snödroppar skänker sin traditionsenliga lycka.
Vi smyger oss på firandet med en kull marängkycklingar.

1 plåt
2 äggvitor
1 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1 krm ättika
Gul och röd hushållsfärg

Vispa äggvitan. När den börjar bli bubblig tillsätter du florsockret och ättika. Häll försiktigt i strösockret, lite i taget, under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills du har en riktigt fast, fluffig och blank maräng. Fortsätt vispa medan du färgar marängen gul med hushållsfärgen. Ta undan ett par matskedar och droppa i röd hushållsfärg tills du har en fin orange till näbbarna.

Klicka smeten i en spritspåse med rund tyll. Gör kroppen med en liten spets där bak och huvudet som en knopp med topp upptill. Dutta dit näbben med hjälp av en pinne eller liten sked.
Sätt in plåten i 5 minuter i 130° varmluft. Sänk värmen till 90° och grädda i 60 minuter till.
Låt marängerna svalna och dutta på ögon i smält choklad eller chokladkristyr. Njut som de är eller förgyll påskdesserten eller tårtan med dina nya små sockersöta vänner.

3 reaktioner till “Kycklingmaränger viskar att det börjar dra ihop sig till påsk

  1. Du gör så mycket fint pyssel och jag blir tokkär i dina kycklingmaränger. De ser pilliga ut. Svåra att göra, eller? Jag älskar påsken, faktiskt mer än julen. Tror det beror mycket på vårkänslorna, att jag förknippar högtiden med årstiden. I år ska jag nog planera en äggjakt för mina syskonbarn, har du några tips på vad jag kan göra för ett par barn i åldrarna 3 och 6 år?

    Gilla

  2. Vad härligt! Nej, inte all svåra. Två tryck med spriten bara!
    Vad mysigt med äggjakt! Det är så kul! Så här skulle du kunna göra:
    1. Leta bara efter en speciell färg på ägg. Berätta inte om du hittar någon annans färg.
    2.Leta efter spår från påskharen, ex harpluttar i form av jellybeans, en rosett, en korg osv
    3. Hitta tre olika sorters blommor, fåglar, träd.
    4. Hoppa en liten bana som påskharen eller hoppa medan ni letar upp alla gröna ägg.
    5.Dekorera en pinne till påsk hare med hjälp av piprensare, ögon och lim.
    Ha så kul!

    Gillad av 1 person

    1. Toppenidéer allesammans. Den om harpluttarna är genial, så roligt. Kanske att du kan samla dina äggjaktsidéer i ett blogginlägg: ”x tips på äggjakt”? 😁 Tack för allt du delar med dig av.

      Gilla

Lämna en kommentar