KANelsnurror på smördeg

I en perfekt värld har vi alltid en rulle smördeg i kylen. Idealisk till flarn -förrätts med rom, smetana, västerbottenost och rödlök eller -efterrätts med vispad grädde, limecurd och hallon, som drinktilltugg, ostsnurra, croissant eller som världens godaste fika: kanel-och kardemummasnurror!

Kanel-och kardemummasnurror

14 snurror
1 rulle kyld smördeg
50 g smör
Blanda:
1 dl strösocker
3 msk kanel
1 msk kardemumma, mald

Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och kavla den lite större. Smält smöret och bred ut hälften på degen. Strö över 2/3 av sockerblandningen.
Vik degen frön överkant till nederkant och kavla lite till. Smöra och strö över resten av sockerblandningen. Skär 14 strimlor som du snurrar/vrider och lägger på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 ° ca 15 min. Servera till en stor kopp kaffe eller ett glas hallonsaft (gillar dina barn att blanda saften med vatten från sodasteamern förresten?). Vill du inte grädda alla snurror direkt kan du frysa in dem och ta fram när det passar.
Mys på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s