Jag vet inte hur det är hos er men här växlar det mellan snö och sol beroende på om det är vintern eller våren som håller i stafettpinnen.
Som tur är har någon kommit på kombinationen choklad och valnöt. Antagligen för att mänskligheten ska kunna hantera snö i april på ett civiliserat sätt.
1 kaka
1 1/2 dl vatten
150 g smör
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 ägg, eko
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 22 cm i diameter. Använd gärna springform med bakplåtspapper i botten. Kakan på bilden är en halv sats smet i en mindre form.
Smält smör och tillsätt kakao och vatten. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt kakaoblandningen och sedan resten av ingredienserna i listan. Blanda till en len smet och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka som ska bli pyttelite kladdig.
Låt svalna. Gör glasyren.
Chokladganache
100 g choklad, ljus eller mörk beroende på vad du föredrar, helst Odense
1 dl vispgrädde
Valnötter till dekoration
Värm grädden och smält chokladen i den. Rör till en jämn smet och låt svalna i kyl.
Välj om du vill dela tårtan och breda fyllningen i mitten och på toppen eller bara på toppen!
Dekorera med valnötter. Choklad och valnötter är en härlig kombo!