Nutellapannacotta med apelsinsallad

Desserten för choklad- och hasselnötsälskaren! Kan förberedas dagar i förväg!

Pannacotta, 4 port


2 st gelatinblad
2 dl vispgrädde, eko
1 dl gräddfil, eko
1 ½ dl nutella
1 krm salt

Lägg gelantinbladen i vatten, låt dra 5 minuter.
Blanda grädde, gräddfil och nutella i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt sjuda på svag värme i 2 minuter. Stäng av plannan och rör ned gelantinet. Salta och häll upp i glas. Låt stelna i kyl ett par timmar.

Apelsinsallad

2 st Apelsiner
1/2 dl socker
1 dl vatten
1 st stjärnanis

Koka upp vatten och socker, låt bubbla någon minut. Stäng av plattan. Filéa apelsinerna och lägg i dem tillsammans med stjärnanisen. Låt dra i 30 minuter. Lägg på pannacottan vid servering.

En härlig dessert uppskattad av alla. De vuxna kan få lite cointreau i sin apelsinblandning om så önskas.

Gott Nytt År!

Lämna en kommentar