Jag säger vitsippor på våren, havet på sommaren men just nu är det nygräddade pepparkakor som bjuder på den bästa doftupplevelsen! Våra pepparkakor kommer med gåvor i form av karameller. Forma de ogräddade kakornas armar över en kudde av aluminiumfolie. Pilla försiktigt bort efter gräddning och sätt dit ditt favoritgodis!

Pepparkakor, 100 st
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vatten
125 g smör
1 tsk kanel
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kryddnejlikor, malda
1/2 msk mald ingefära
1/2 bikarbonat
Eller 2 msk färdigblandad pepparkakskrydda
7 1/2 dl vetemjöl, eko plus extra till kavlingen.
Smält smöret och häll i kryddorna.
Koka upp vatten, socker och sirap och blanda med smöret. Låt svalna till rumstemperatur. Rör i mjöl och bikarbonat. Blanda väl. Degen blir lös med sväller. Låt stå i kyl minst ett dygn innan utbakning.
Kavla ut degen tunt på bakplåtspapper. Stansa ut pepparkakor med hjälp av formar. Grädda i 200 °, 4-6 minuter, vakta noga, brända pepparkakor har vandrat ut från var mans ugn.