Somliga dagar gör vi en egen kryddblandning, somliga köper vi färdig. Du vet hur det är.

800 gram kycklingfilé
matolja och smör att steka i
1 gul lök i klyftor
10 cm purjolök i strimlor
2 msk tomatpuré
1 burk krossad tomater av fin kvalitet
1 gul paprika, i bitar
1 dl grädde
Tikka Masala (se nedan)
Sås
1 dl grekisk yoghurt
3 msk mango chutney
salt
svartpeppar
Ansa och skär kycklingar i bitar/strimlor. Stek i olja och smör. Tillsätt paprika och lök. Tillsätt 6 msk av din egna tikka masala och blanda runt innnan du häller i tomatpure och krossade tomater. Dofterna! Låt puttra några minuter, tillsätt grädde salt och peppar. Ibland behövs en sked mango chutney i grytan.
Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen.
CURRYPASTA TIKKA MASALA:
Köp färdig i butiken eller mixa följande:
5 klyftor vitlök
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
1 röd chili av valfri styrka
2 tsk mald koriander
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1/2 dl vatten
2 msk neutral olja
Servera grytan till ris toppat med russin, mango chutney, en sallad samt naan- eller libabröd!

Efter en sån här härlig upplevelse för gom och öga läser vi så klart Kjelle åker till Indien av Kajsa Gordan som godnattsaga. En härlig historia om en hunds perspektiv på mattes yogaresa. Hoppas bara inte barnen känner igen sig i Kjelles beskrivning av hur det känns i munnen när han smakar indisk mat första gången!
