Vitkål innehåller inte många kalorier men många bra antioxidanter som renar kroppen från toxiner och är så C-vitaminrik att en normalportion täcker hela dagsbehovet. Kål anses vara bra för immunförsvaret, dessutom är pektinet som finns i blodsockersänkande.
Kål är en fantastisk råvara som går att variera till max! Rå, bakad och som chips slinker den ned i de flesta magar.
En ugnsbakad kålsida med vitlöksolja är mitt bästa januaritips!

Klyfta vitkål, pensla med rapsolja och salta. Sätt in i 225 ° varm ugn i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
Rosta mandel och solroskärnor i torr stekpanna.
Mixa vitlök och persilja med olja, välj din favorit, och ringla över kålen. Salta och peppra. Servera varm och njut!

Gott med bakad vitkål, det måste nog bli i helgen. Jag gjorde en annan variant med bakad vitkål och bränd grädde som jag tyckte mycket om.
https://www.mariasmat.nu/2019/11/23/honungsrostad-vitkal-med-brand-gradde/
GillaGilla