Överraskad av Överraska mig, lunch & Dessert i vinterns tecken

Här har kylan slagit till på riktigt. 20 minusgrader visar termometern och isen på sjön utanför gnistrar och knakar när solens strålar möter den på morgonen. Jag kan inte tro vår lycka att det blivit sådant fantastiskt vinterväder. Snabba luncher förbereds och sedan ger vi oss ut och njuter av kung Bores verk!

Välkomna helgen med en bok som plötsligt byter karaktär, en enkel men ack så god variant på kroppkakor och avslutningsvis en smakrik saffranspannkaka, lyckligt serverad med en stor klick lättvispad grädde och en sötsyrlig hallonsylt!

ÖVERRASKA MIG  av Sophie Kinsella

Ibland händer det att man fått en bild av en bok, oftast från baksidetexten eller beskrivningen i ljudboksappen, som efter en tids läsning totalt omkullkastas. Visst kan det handla om att förlaget inte vill avslöja för mycket om handlingen men visst har läsaren rätt att veta ungefär vilken stig hon ger sig ut på, inte minst för att veta vilka skor hon ska ta på sig?

I ”Överraska mig” av Sophie Kinsella, möter vi, författaren trogen, en lite busig, charmigt vimsig men målveten tjej med juste man och ett lyckligt liv. Dock får de visst huvudbry när husläkaren, fascinerad av åldersforskning, informerar dem om att de kommer att leva tills de är över 100. Alltså 68 års äktenskap till. Paret blir lätt stissigt, ska de alltså hålla på så här i 68 år till?! Efter några dagars funderande bestämmer de sig för att piffa upp äktenskapet med projekt ”Överraska mig” och en rad tokroliga insidenter och händelser spelas upp. Så långt allt enligt bokens beskrivning. Men plötsligt ger sig paret ut på farliga vägar och i en handvändning flödar misstankar, svartsjuka, ointresse. Vad ligger egentligen bakom detta? Vad vet paret om varandra och vad är det egentligen som pågått i år? Är det svaret på varför maken beter sig märkligt i vissa situationer och varför i all världen har han en extra telefon gömd i sin låsta skrivbordslåda? Tvära kast åt ett mörkt håll, frågan är om vi kan kastas tillbaka?

KROPPKAKOR À LA MIG
en ljuvligt mjuk rätt som ger perfekt energi för att orka ännu ett varv på isen. Bryn smöret en aning för att få till en karamellig smak.
https://lingonochmusslor.com/2020/09/29/kroppkakor-a-la-mig/

SAFFRANSPANNKAKA är en sån där efterrätt man kan gå och längta efter hela dagen. Kanske har du ett kuvert saffran kvar sedan i julas, använd genast det till denna härliga dessert. På Gotland serveras saffranspannkaka med salmbärssylt men för oss fastläningar får hallon duga!

https://lingonochmusslor.com/2020/11/14/saffranspannkaka-mot-hostkylan/

Ha en härlig vinterhelg!

En reaktion till “Överraskad av Överraska mig, lunch & Dessert i vinterns tecken

  1. Jag läste också Överraska mig… Eller jag började och sen la den ifrån mig. Trots att jag är ett hängivet Kinsella-fan sedan tonåren kom jag bara inte igenom den.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s