Har snön kommit till er? Här har vi i alla fall gjort en snögubbe!
Kladdkaka med kristyr och apelsingrädde

Ljuvligt kladdig kaka à la Bullen
150 g smör, eko
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg, eko
1 dl vetemjöl, eko
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper. Eller används två små formar. Det gjorde jag denna gång för att få prova olika toppings.
Smält smöret och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda och vänd ner mjölet. Rör till en smet. Var inte orolig om det är klumpigt, det går ihop med resterande ingredienser. Vispa ned ett ägg i taget pch slutligen mjölet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter, börja titta efter 15. Smeten ska röra på sig något när du tar i formen. Låt svalna i kyl.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret.
Kristyr
2 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättikssprit
Ev vatten
Morot och chokladkristyr/smält choklad till dekoration.

Vispa äggvitan så att du kan hälla i hälften av den i sockret. Blanda med ättikan och ha ev i mer äggvita tills du får en fin kristyrkonsisten. Häll/bred kristyren över kakan. Det tar en stund men den stelnar i rumstemperatur. Dekorera med en liten morot, chokladkristyr och ett par pinnar till armar.
Servera med grädde smaksatt med lite pressad apelsin och rivet apelsinskal!