Deg idag, focaccia imorgon

Det här brödet blir härligt segt och smakrikt, tack vare durummjölet, den långa jästiden och den försvinnande lilla mängden jäst.

Keckes smakrika Focaccia


5 g jäst
300 g vatten, kallt
90 g durumvetemjöl
1 msk honung
9 g salt
300 g vetemjöl, eko

Dekoration:

Olja, flingsalt, örter, tomater färska och soltorkade, oliver osv osv

Lös jästen i vattnet, blanda i resten av ingredienserna, rör tills du har en väl blandad lös deg. Plasta och ställ i kyl över natten.
Kavla ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 235 ° i god tid.
Peta hål med pekfingret och pensla med en god olivolja. Strö flingsalt över.  Dekorera med örter, ätbara blomblad, tomater, oliver eller vad du kan komma på. Tryck ner ordentligt så att de inte lossnar. Grädda brödet tills det har fin färg, ca 30 minuter.
Låt svalna något, ät och njut!

Servera gärna till en god sallad på bakad rödbeta, rödlök och rädisor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s