Någon sugen på Vinterbröllop?

Vinterbröllop av Sarah Morgan
Har man bara i minnet att detta är en kioskroman och har rätt sinnestämning för denna typ av bok kan Vinterbröllop med dess vackra naturbeskrivningar, mysiga måltider och skapandet av längtan till lyxiga vintersemestrar, säkert vara underhållande.
Familjens traditionsfyllda julfirande hänger på en skör tråd. Föräldrarna ligger, hemligt, i skilsmässa, de vill inte lasta sina vuxna döttrar med detta utan planerar att ändå fira jul tillsammans som vanligt. Modern sover ensam i deras mysiga lilla engelska hus när hon väcks av ett transatlantiskt samtal. Genom luren bubblar yngsta dottern att hon ska gifta sig med senaste pojkvännen. Till jul! Modern blir inte direkt förvånad, dottern har alltid varit impulsiv, men hur ska det gå med julfirandet? Deras julpynt ska alltså inte få packas upp i år?  Och hon som är flygrädd! Fadern tar det med ro men storasyster, akutläkaren, som får sitt samtal under ett nattpass, blir upprörd. Hon beslutar sig raskt för att stjälpa den dumma idén genom att i ilfart åka till Aspen för att avslöja den mystiske, kärlekskranke mannen hemligheter. Något måste han ju dölja!


Glöm alla frågor om hur det kommer sig att äldsta dottern vigt sitt liv åt att ta hand om valpiga lillasystern trots närvarande mor, hur det gick till när föräldrarna bestämde sig för att skiljas trots att ingen av dem egentligen vill det eller vad som ligger bakom att den reko mannen blir blixtförälskad i kvinnan som behandlar honom som inget annat än skräp från första gången deras ögon vilar på varandra. Här handlar det om romans, förlåtelse, förståelse i en jämn, mjuk välgörande smet som kanske ändå blir till den julkaka flickorna inte ska få smaka i år när julfirandet blir annorlunda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s