Ska man ställa till en trerätters eller av någon annan anledning vill bjuda på något gott utan att behöva lägga mängder av tid på desserten är en otroligt enkel vit chokladmousse med ett sting av Cointreau toppad med passionsfrukt bland det bästa man kan hitta på!
Synnerligen smarrig chokladmousse med Cointreau på ett kick!
10 små koppar/6 större. Jag gillar att använda små fina loppiskaffekoppar i olika storlekar så gästerna kan välja vad som passar deras sötsug för stunden.
150 g vit choklad, Odense
5 cl Cointreau (uteslut om du önskar)
3 dl vispgrädde
1/2 passionsfrukt per portion
Exempelvis limezest, pistagenötter, kokosflarn som extra dekoration.
Smält chokladen över varmt vattenbad. Vispa grädden, smaka av med Cointreau. Vänd först ner 1 dl av grädden i den smälta chokladen och sedan resten, lite i taget. Fördela moussen i fina koppar och låt stå i kylen i minst 1 timme.

Före servering, gröp ur en passionsfruktshalva över varje portion och ev någon av de andra dekorationerna.