Buffékyckling med olivmarinad

Den här rätten måste ni prova! Marinaden är så god att man vill äta den med sked. Gör gärna dubbel sats om du ska ha många gäster och buffé.

Tillbehörsförslag till denna rätt är en stor grönsallad, foccacia, vitlökssås, ris/klyftpotatis en fräsch potatissallad eller en pasta arrabiata.

1 kg kycklingfileér

Marinad

1 liten burk soltorkade tomater

1/2 burk svarta urkärnade oliver

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk sambal oelek

1/2 dl vatten

1 dl olivolja

Ev örter efter tycke och smak, exempelvis timjan eller basilika.

salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 100 grader. Stek kycklingen i smör och olja på hög värme så den får fin färg. Grädda färdigt i ugn i ca 20 min eller tills innertemperaturen är 65 grader.

Medan kycklingen är i ugnen gör du marinaden. Häll av tomaterna och oliverna. Mixa soltorkade tomater, oliver och vitlök i en mixer, tillsätt sambal oelek och vattnet och mixa en stund till. Tillsätt oljan, smaka av med salt och peppar.

När kycklingen är klar i ugnen häller du över såsen.  Låt det svalna och ställ sedan in i kylen. Skär upp i tunna skivor och servera kall eller ljummen (går bra att värma i ugn på låg värme).

Smaklig spis!

Vad är det med den här hösten? Ljuvlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s