En sommar i Devon av Lucy Diamond

Lyckliga ni som ännu inte läst Summer at Shell Cottage/En sommar i Devon, av Lucy Diamond!


Loja sommardagar i det perfekta sommarhuset vid havet. Traditionsenligt samlas hela familjen Tarrant i Shell Cottage för att fira semestern. Men i år är inget som tidigare. Cem har sågat ner det vackra trädet i trädgården?


Äldsta dottern Freja har blivit anmäld för ett felaktigt beslut som allmänläkare på vårdcentralen. Modern till den lilla flickan som nu vårdas på intensiven anklagar dessutom Freja för att ha druckit på jobbet. Det kan väl inte stämma? Starka, rediga Freja som ordnar och fixar så att alla ska ha det bra.

Svägerskan Harriet har börjat fatta misstankar mot makens karriärbyte. Kommer den där boken ut snart? Och varför får hon aldrig följa med när det vankas möten och partyn med förläggarna. Skönt att tonårsdottern är välartad och barnslig fortfarande. För det är hon väl? Det är ju bästisten hon smsar med i tid och otid? Det är Hartiet övertygad om!

Modern Olivia, nyligen änka, sörjer sin underbare make och perfekta äktenskap. Förblindad av sorg anländer hon till sommarhuset innan resten av familjen. Men varför är bordet dukat med en festmåltid och ett stort fång röda rosor? Och varför står hushållerskan där men en liten pojke? En underbar twist där sorg kan förbytas till en helt annan känsla. Kan den nya hushållerskan lära Olivia se världen med nya ögon eller ska de förbli slutna och förblindade av tårar resten av livet?Lucy Diamond flätar ihop familjens trådar till en hårt vävd matta och du vill aldrig sluta gå på den. Ord efter ord, mening efter mening blir du mer och mer trollbunden, och förtjust, i de olika karaktärerna. Det känns som att jag är en av medlemmarna runt middagsbordet i sommarhuset. En av dem som hackar en sallad, öppnar en flaska vin eller en som sitter i gungan i trädgården och funderar på hur sjutton detta ska gå att lösa. Lucy Diamond är sanslöst duktig på att skildra karaktärer, ge dem ett liv som du bara vill veta mer om, men lyckas ändå ge dig allt du kan önska inom bokens pärmar.

Som ljudbok kräver uppläsningen hastigheten 1.25 -1.5 av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s