Kantarell Carbonara

En korg full med kantareller hör inte till vanligheterna här men fickorna fulla räcker till denna sköna anrättning.

4 äggulor

Ett par nävar kantareller eller annan svamp

2 vitlökar

100 g parmesan

4 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

400 g pasta

Koka pastan i saltat vatten och spara 1 1/2 dl vatten.

Stek kantareller och skivad vitlök i oljan.

Vispa ost och äggulor i en skål och blanda i två msk avsvalnat pastavatten.

Häll pastan i kantarellstekpannan och blanda ner ost- och äggblandningen. Späd med mer vatten från pastakoket. Smaka av med salt och peppar. Om så önskas serveras rätten med en rå äggula på toppen!

Äggvitorna sparar vi och gör maränger av till helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s