
Tänkte först servera marängerna som bakelser med lättvispad grädde och bär men ändrade mig, de är så himla goda som de är!
6 stora maränger eller en plåt små
2 äggvitor, eko
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk ättika eller citronsaft
Ev 1 msk O’boypulver
50 g smält mörk choklad
Vispa äggvitorna medan du tillsätter sockret lite i taget. Häll i ättikan för att sockerkristallerna ska lösa sig. Fortsätt vispa tills du kan vända bunken upp och ned över huvudet utan att du får ny huvudbonad.
Önskas chokladmaränger rör du i 1 msk O’boypulver samt 50 g smält, något avsvalnad, mörk choklad.
För stora maränger: klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt.
För mindre: klicka smeten i en spritspåse med tyll och spritsa maränger på plåten.
Grädda i 130 ° varm ugn (gärna varmluft) i 5 minuter. Sänk sedan temperaturen till 90 grader och grädda i en timma eller tills marängerna är torra i botten och går att ta loss från plåten.
Njut!
En reaktion till “Chokladmaränger till kaffet i helgen”