God jul med saffransfudge

Efter en dignande julbord kan det vara svårt, även för den mest traditionsbundna, att pressa ner en lussebulle (det går men är bara för de allra tuffaste). För att ändå få med den underbara saffranssmaken på gottebordet bjuder vi på en läcker saffransfudge. Mums!

400 g vit choklad
1 burk, 397 g, kondenserad, sötad mjölk (inte karamelliserad)
1 kuvert, 0.5 g,  saffran
1 dl flagad mandel

Hacka chokladen. Blanda den med kondenserad mjölk och saffran och smält tillsammans över vattenbad.
Rosta mandeln i torr stekpanna.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (jag använde 15 x 25 cm) och strö mandeln över (det kan säkert vara gott att blanda i mandeln också), ställ i kylen och låt stelna.
Skär upp i kuber.
God jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s