Lax med asiatisk touch

Lax med asiatisk touch

Den här laxen kan jag äta hur mycket som helst av! Smakerna påminner om sushi men i detta fallet är laxen tillagad. Toppa med dina favorittillbehör!

6 port

1 laxsida, ca 1 kg

Pensling:

1 msk olja

Salt och chiliflakes/färsk skivad chili

1 riven vitlök

1 tsk ingefära

Tillbehör:

Rödkålssallad:

Salladskål

Olja, vitvinsvinäger, sesamfrö, japansk soya.

Sweet chilisås till servering

Soya, till servering

Tillbehör: ex färsk mango och avocado i kuber, rostade sesamfrön, lime och koriander.

Basmatiris. För sushikänsla: blanda i risvinäger, 2 msk och socker 2 tsk, innan servering

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 °, lägg laxen i form eller plåt, använd bakplåtspapper, gnid in laxsidan med olja och kryddor. Baka laxen i 30 minuter eller tilla den är genomlagad.

När laxen är ute ur ugnen penslar du sidan med ytterligare en msk sweetchilisås och toppar med önskade tillbehör. Gör rödkålssalladen:

Strimla rödkål, blanda med olja, vitvinvinäger och en msk japansk soja. Skiva i sallads – eller purjolök. Salta efter behov. Toppa med semsamfrön, svarta och vita, som du snabbt rostat i torr panna.

Servera laxen med basmatiris, soya och sweet chilisås. Wasabi är jättegott till!

Itadakimasu!

Prova gärna att pickla rödlök till.

2 rödlökar, skivade

1 dl socker

1 dl vatten

1/2 dl ättika, 12%

Koka upp lagen och när den svalnat något lägger du i rödlöken. Låt stå och dra några timmar innan servering. Piffar till det mesta!

Lämna en kommentar