Jag vet inte om det var denna version min morfar menade när han lyriskt beskrev sin barndoms stekta gröt men jag blev i alla fall nöjd med denna anrättning. Ett perfekt användningsområde för frukostgröten som blivit över!

Stekt gröt med kanelstekt äpple och vaniljglass. Härliga smaker på denna vårtallrik!
Havregrynsgröt
2 dl havregryn
2 msk solrosfrön (om du vill)
5 dl vatten
1 tsk salt
Koka gröten på låg värme under några minuter. Häll i en glasform och ställ i kylen några timmar.
Tärna två äpplen. Stek i smör. Tillsätt kanel och sirap.
Skär upp gröten i fyrkanter. Stek i rikligt med smör.

Servera med vaniljglass. Egen eller köpt.
Snabb vaniljglass omöjlig att tro att den är gjord utan glassmaskin.
ca 6 portioner
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (ej karamelliserad)
Vaniljsocker 1 tsk eller äkta vaniljpulver.
Vispa grädden löst. . Rör ner kondenserad mjölk. Blanda eventuellt i vaniljsocker eller vaniljpulver och häll i en form.
Ställ i frysen tills glassen är genomfryst.
Om du vill tillsätter du lite mortlad kardemumma i glassen. Blir underbart gott!
Ha en härlig lördag!