Champinjoner med syrligt sting till höstens middagar

Hösten i en sidorätt skulle jag säga om detta härliga tillbehör som känns som en fantastisk tugga av allt vi vill ha ut av hösten; värme, ljus i mörkret, skogens trygghet och gemenskap vid middagsbordet.

Smörets sälta tillsammans med syran och ett sting av peppar
gör denna rätt härligt höstig!

250 g Champinjoner
Smör och olja att steka i
1 vitlöksklyfta riven
1/2 msk Salvia
1 msk citronsaft
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar, snåla inte!

Smält smöret med oljan och låt det bli på gränsen till brynt. Stek champinjonerna hela om de är små. Låt bli ordentligt gyllenbruna, ös med smörblandningen. Lägg i vitlök och salvia. Häll över citron och vinäger.  Salta och peppra.
Njut av dessa härligt smörbrynta skapelser med ett syrligt sting!

Champinjoner som exponeras för solljus producerar D-vitamin, vilket behövs för bland annat starka ben. En champinjon producerar hela vårt rekommenderade dagliga intag av D-vitamin efter bara 1-2 sekunders exponering av UV-strålar så lägg cahmpinjonerna i fönstret en kort stund innan tillagning!

Lämna en kommentar