Vinter i Paris med oreopralin till

En vinter i Paris av Jenny Oliver

Rachel bor i en pittoresk liten engelsk by och arbetar som småskolelärare. Hon älskar sina elever och sitt arbete men efter moderns död är det som att hon inte hitta sin plats i världen. Förfärad  är det minsta man kan kalla hennes reaktion när klassens föräldrar och barn fixat en alldeles särskild julklapp. Hon ska få åka till Paris och delta i en bagartävling! Först tänker Rachel vänligt tacka nej till gåvan men flera faktorer, som plutande barnunderläppar och en fullkomligt hopplös pojkvän får henne att ändra sig. Plötsligt stiger hon över tröskeln till ett franskt hyresrum och öppnar sig för livet innehållande oärliga tävlingsdeltagare, hårda domare och omtänksamma hushållerskor. Sedan moderns död har hon inte bakat minsta macaron men nu kommer hon igång. Det verkar som att veckorna i Paris kan vara precis vad hon behövde. En fin roman innehållande härliga ingredienser som kärlek, livslärdomar och smörkräm.

Oreopraliner – ett måste till en god bok

1 paket à 154 g Oreos
50 g naturell färskost
100 g smält vit choklad

Smaksättning
50 gram krossade polkagrisar/
1 tsk nymortlad karemumma/
Finrivet apelsinskal, 1 msk/
1/2 msk likör/cognac

Dekor: bronspulver

Mixa kakor och färskost till en glänsande smet. Blanda ev i smaksättning. Ställ i kylen i 30 minuter. Rulla till kulor, ca 12 st. Ställ i frysen i en timma.
Smält chokladen över vattenbad och rulla kulorna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper i kyl. Pensla ev med bronspulver. Njut till kaffet med ett glas likör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s