Att inte lakritsdagen 12 april är allmän flaggdag övergår helt mitt förstånd! Lakrits, denna välsmakande rot förgyller verkligen livet! Idag firar vi med en saftig chokladkaka smaksatt med lakrits och flingsalt.

1 kaka
1 1/2 dl vatten
150 g smör
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 ägg, eko
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk lakritspulver
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 22 cm i diameter.
Smält smör och tillsätt kakaon. Blanda och tillsätt sedan lakritspulver och vatten. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt kakao och lakritsblandning och sedan resten av ingredienserna i listan. Blanda till en len smet och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Välj själv om du vill ha den kladdig eller fast.
Här är det full strid mellan våren och vintern idag. Ena stunden strålande sol, andra mörka moln, regn, hagel och snö! När vi väl fått vår dos av frisk luft stannar vi inne och firar lakritsens dag!