Sirapslimpa till folket

Sirapslimpa måste ju ändå vara Guds gåva till trötta själar. Baka och njut!

2 limpor

50 g smör, eko

5 dl filmjölk, eko

50 g jäst

2 dl mörk sirap

2 tsk salt

6 dl vetemjöl eko

6 dl rågsikt

Smält smör och blamda med filmjölk. Värm till fingervärme och lös jästen. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta till en smidig, dock något kladdig, deg.

Jäs till dubbel storlek, ca 40 minuter.

Forma till två limpor eller jäs i mjölad brödkorg i ca 40 min till.

Ugn 200 ° i minst 40 minuter på nedersta falsen. Om brödet blir väldigt mörkt i skorpan kan du täcka det med aluminiumfolie sista stunden i ugnen -rätt tydligt att jag inte följde det rådet!

Svalna något och servera sedan när brödet är ljumt och smöret välsignat smälter på ytan.

Tack och lov för bröd!

Lämna en kommentar