Ragu bolognese

Laga rätten under helgen och överraska med under veckan!

Ett underbart långkok som passar perfekt till söndagsmiddag med gänget. Även fantastisk bjudmat på stora festen. Kan tillagas dagar i förväg!

1 kg högrev, KRAV

1 morot

100 g rotselleri

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 pkt bacon (140 g) KRAV

2 msk tomatpuré

2 burkar körsbärstomater

2 dl vatten

1 ½ tsk socker

2 msk balsamvinäger

½ tsk torkad timjan

½ tsk torkad rosmarin

½ dl olivolja

Smör att steka i, salt o peppar

Spagetti, parmesan o grönsaker till servering.

Putsa köttet och skär i bitar, små eller stora väljer du.

Bryn köttet med löken och rotfrukterna som du också skurit i önskad storlek.

Lägg i baconet o låt få lite färg. Häll i resterande ingredienser och låt puttra i minst tre timmar. Gärna mer eller helt enkelt tills köttet är mört. Denna gryta är ännu godare dagen efter!

Servera med spagetti – al dente och drivor av parmesanost.

Buon appetito!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s