
Ett underbart långkok som passar perfekt till söndagsmiddag med gänget. Även fantastisk bjudmat på stora festen. Kan tillagas dagar i förväg!
1 kg högrev, KRAV
1 morot
100 g rotselleri
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon (140 g) KRAV
2 msk tomatpuré
2 burkar körsbärstomater
2 dl vatten
1 ½ tsk socker
2 msk balsamvinäger
½ tsk torkad timjan
½ tsk torkad rosmarin
½ dl olivolja
Smör att steka i, salt o peppar
Spagetti, parmesan o grönsaker till servering.
Putsa köttet och skär i bitar, små eller stora väljer du.
Bryn köttet med löken och rotfrukterna som du också skurit i önskad storlek.
Lägg i baconet o låt få lite färg. Häll i resterande ingredienser och låt puttra i minst tre timmar. Gärna mer eller helt enkelt tills köttet är mört. Denna gryta är ännu godare dagen efter!
Servera med spagetti – al dente och drivor av parmesanost.
Buon appetito!