
Churros, det spanska bakverket, säljs ofta i strutar på marknader och är -som allt friterat och doppat i socker -oemotståndligt!
2,5 dl mjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg, eko
neutral olja till fritering
strösocker att rulla churrosen i
Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
Blanda i mjölet rör tills smeten släpper från kastrullkanten.1
Häll över degen i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.
Lägg i degen i en spritspåse med stor stjärntyll. Hetta upp olja till 180°.Tryck ut en lagom lång churro . Fritera gyllenbrun runt om i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker. Njut direkt som de är eller servera med glass ellet doppa i smält choklad, kolasås eller kanelsocker.
Succé!
