Churros

Churros, det spanska bakverket, säljs ofta i strutar på marknader och är -som allt friterat och doppat i socker -oemotståndligt!

2,5 dl mjölk

120 g smör

1 tsk salt

1 msk strösocker

2,5 dl vetemjöl

5 ägg, eko

neutral olja till fritering

strösocker att rulla churrosen i


Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
Blanda i mjölet rör tills smeten släpper från kastrullkanten.1
Häll över degen i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.

Lägg i degen i en spritspåse med stor stjärntyll. Hetta upp olja till 180°.Tryck ut en lagom lång churro . Fritera gyllenbrun runt om i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker. Njut direkt som de är eller servera med glass ellet doppa i smält choklad, kolasås eller kanelsocker.

Succé!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s