Tina upp din höstkalla inre med en härlig spenatsoppa!
1 gul lök
Smör att steka i
8 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 buljongtärningar, kyckling eller umami
600 g hackad fryst spenat
Salt och peppar

Finhacka en lök och stek den i smör. Tillsätt spenaten, tinad och urkramad, och låt fräsa med en minut i pannan. Tillsätt buljong, grädde o vatten, låt koka upp, späd om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
Severa till dina favorittillbehör som ägg, krutonger, skinka, bacon, räkor och annat du gillar.

Krutonger
Smält smör och blanda med lika stor mängd olja. Riv i en vitlök och salta.
Blanda skurna fyrkanter av ditt godaste bröd, långfranska, surdegsbröd eller fullkornsrost med blandningen. Sätt in i ugnen mef grillfunktionen på. Rör runt och ta ut när de fått fin färg och krispig yta.

Spenatsoppa är ju så gott! Ett måste för mig är att den ska vara krämig 😍
GillaGilla
mums så gott….måste nog laga den någon gång när jag är ensam hemma….ingen annan i familjen stoppar spenat i munnen…märkliga människor
GillaGilla
Ja, de låter ju sannerligen något märkliga…😂
GillaGilla
Spenatsoppa med ägghalva och en god smörgås till är toppen god höstmat. Soppa smakar alltid bäst på hösten så bara är det.
GillaGilla
Spenatsoppa är så gott! Har tänkt att göra det snart. Soppa passar nu på hösten 😊
GillaGilla
Åh det är verkligen så gott med spenatsoppa! Soppa överhuvudtaget passar så bra nu på hösten/vintern efter lite utevistelse 🙂
GillaGilla