Skummad fläderpannacotta i mormorskoppar till vårlunchen

Pannacotta är en härlig räddare i nöden när fantasin gått i stå. Det är inte så himla kul att lägga tid på en cheesecake där barnen bara vill åt dekorationen eller en fransk chokladkaka där kakaohalten är alldeles för hög för att passa alla runt bordet. Alla gillar dock pannacotta. Säkert gömmer sig en flaska flädersaft i frysen som behöver göras slut på innan det är dags att koka ny.

6 portioner i mormorskoppar

2 dl koncentrerad flädersaft
2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 gelantinblad
PS. Vill du inte ha smak av fläder struntar du i saften och lagar istället vaniljpannacotta på 4 dl grädde.

Lägg gelantinblad en i vatten i ca 5 minuter. Värm grädde och saft. Rör ned socker och rör tills det löst sig. Smält ned gelatinet. Vispa ordentligt tills du fått lite skum på toppen.
Häll i mormorskoppar och låt stelna i kyl i ett par timmar.
Servera med jordgubbar, gärna slungade med lite lime och socker. Perfekt till Valborgsfirandet!

Lämna en kommentar