Säg att ni har några bitar romerska bågar kvar från fredagsmyset! De utgör nämligen en väldigt viktig del av dessa ljuvliga maränger. Alva ville väldigt gärna prova att blanda i apelsinchoklad i marängerna och vad för sorts mamma skulle jag vara om jag inte lät henne prova?

2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1 krm ättika
1/2 dl romerska bågar/mjölkchoklad med smak av apelsin
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa äggvitorna. När de börjat skumma tillsätter du ättikan och sedan strösockret lite i taget. Vispa kraftigt och häll sist i florsockret. Fortsätt vispa till en hård maräng. Blanda i den smälta chokladen och klicka smeten på en plåt eller i en spritspåse för spritsade maränger.
Grädda i 130 ° varmluft i 5 minuter. Sänk till 90 ° och grädda i 60 minuter tills marängerna är spröda. Ljuvliga som de är till kaffet eller tillsammans med en god glass.