Bakad aubergine med mozzarella och panko

Den vackra auberginen är bland det godaste tillbehöret jag vet. Rätt tillagad har den en fantastiskt nötig och djup smak. Här serveras den tillsammans med tomatsås, mozzarella, panko och tomat. Passar perfekt till köttbiten eller pastan!

1 aubergine
1 burk krossade tomater, gärna Mutti
1 mozzarella
1 tomat
Några nypor basilika, färsk eller fryst
1/2 dl panko ströbröd
1 dl riven ost ex parmesan eller västerbotten
Salt, peppar, honung, olivolja

Skiva auberginen från botten till början av toppen. Auberginen ska hålla ihop. Lägg den i en ugnsfast form och salta. Skiva mozzarella och tomat och lägg mellan aubergineskivorna.
Blanda de krossade tomaterna med salt, peppar, lite honung och basilika. Häll runt auberginen. Ringla över olja. Salta.
Sätt in i 190 ° varm ugn i 45 minuter. Blanda panko och riven ost. Strö över auberginen och sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Servera och njut!

Tips! Dubbla tomatsåsen om du vill ha rätten som pastasås!

Lämna en kommentar