Nu blir det fullt fokus på ägg. Påskveckan blir lite snurrig är skolorna väljer att lägga lovet efter påsk, kommer bli väldans mycket pysslande på långfredag för att komma i stämning, men vi njuter så klart av ägg i olika former fram till ledigheten.
Igår blev det äggröra på ett ägg med två äggulor. En ovanlighet, bara ett på tusen ägg sägs innehålla två gulor. Oftast är det unga hönor som lägger dessa ägg. En väldigt krämig och god äggröra blev det!

Vi provar att färga ägg med och utan skal. Först ut är rödbetspicklade ägg med ljuvlig äggröra.
Rödbetspicklade ägg
Koka ägg. Låt dem svalna och skala dem. Lägg dem i rödbetslag från inlagda rödbetor. Mina låg i några timmar. Låter du dem ligga över natten kryper färgen närmare gulan.
Dela äggen och servera med eller utan ljuvlig röra.
Ljuvlig äggröra
Kokta ägg
Majonnäs
Kaviar
Tabasco
Hackad gurka
Gräslök
Krasse
Svarta sesamfrön
Salt och peppar
Hacka äggen, blanda med majonnäs och kaviar. Önskar du mer syra kan du ha i lite creme fraiche. Tillsätt tabasco efter smak och vänd ned det gröna. Salta och peppra. Klicka ut på dina ägghalvor och toppa med krasse och sesamfrön.