Lasagne, världens bästa rätt!

Vår allra godaste lasagne tillagas med en kallförd sås som sedan hälls över lagren med köttfärssås och pastaplattor. Jag tycker att lasagnen blir ännu godare dag två så med lite planering kan du ha en härlig middag förberedd i kylen, klar att värmas upp och intas med en god sallad och ett glas italienskt vin.

Nu när kylan biter i kinderna när man är ute längtar jag efter mat som gratänger och grytor, fullastade med värmande komponenter. Vi passar på att vara ute så mycket det går denna tid. Frisk luft och naturens stadiga trygghet ger oss kraft till ännu en pandemivinter.

Orginalet till denna lasagne har jag hittat hos Linneas Skafferi, sen har jag anpassat lite efter smak.

1 lasagne
500 g blandfärs
1 morot
1 liten bit rotselleri
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Oregano och timjan
1 burk konserverade körsbärstomater
Salt, peppar, en nypa socker
Pastaplattor, 9 st

Bryn färsen i olja eller smör, riv ned morot och rotselleri. Hacka eller riv lök och vitlök, fräs till färsen är brynd. Häll på tomater och kryddor och låt koka ihop. Rör ihop såsen:

Sås
1 stor burk creme fraiche
1 dl grädde
1 dl riven smakrik ost (gärna lite parmesan också)
Örtsalt
1 dl riven ost till toppen

Blanda ingredienserna till såsen. Varva köttfärs och lasagneplattor i en ugnsform. Häll lver såsen och strö över en extra del riven ost på toppen.

Grädda i 200° varm ugn i ca 20 minuter eller tills pastan är genomlagad och osten fått fin färg.

Förslag på sallad
Mixsallad i påse
En slantad morot
Ett knippe rädisor
Ärtskott
Gurka
Rödlök

Dressing
Olja
Vinäger
Salt och peppar
Rostade solrosfrön

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s